Z namenom preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom in v skladu s priporočili pristojnih institucij je Hiša Stare trte za obiskovalce sicer zaprta, a za vas ostajamo dosegljivi na elektronskem naslovu stara-trta@maribor.si in telefonski številki 051 335 521. Vljudno vas vabimo tudi k obisku spletne vinoteke in nakupu izdelkov iz naše ponudbe. Svoj nakup lahko po predhodnem dogovoru prevzamete tudi osebno na prevzemnem mestu Hiše Stare trte.

Pogoji uporabe

 

 

V vlogi prodajalca v spletni trgovini na spletnem mestu staratrta.si, nastopa Hiša Stare trte, POSLOVNA ENOTA Zavoda za turizem Maribor, Tkalski prehod 4, 2000 Maribor , ID za DDV: SI70464600, matična številka: 1526022000.

Naslov: Hiša Stare trte, Vojašniška ulica 8, 2000 Maribor

Telefon:+386 (0)2 251 51 00

E-pošta: stara-trta@maribor.si

Na zgoraj navedenih kontaktih smo dosegljivi vsak delovni dan, in sicer:

Od ponedeljeka do petka: 10:00 - 18:00.

Sobote, nedelje in prazniki zaprto.

 

Splošne opredelitve

Nakup je zahtevek za naročilo enega ali več izdelkov preko spletne trgovine s strani uporabnika. Naročanje storitev in izdelkov v spletni trgovini na spletni strani www.staratrta.si poteka vse dni v tednu, nepretrgoma (24/7), kar pomeni, da lahko opravite svoj nakup kadar koli.

Ob naročanju v spletni trgovini na spletni strani www.staratrta.si boste kot kupec (uporabnik) morali navesti sledeče podatke:

1. veljaven e-poštni naslov,

2. ime in priimek,

3. naslov za dostavo blaga in izdajo fakture.

 

V primeru da ste pravna oseba in želite račun na pravno osebo, morda navesti tudi podatke o podjetju.

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Hiše Stare trte sproti ažurirajo in spreminjajo. Vse cene so v evrih (EUR) in vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Akcijske cene veljajo vedno za rok, ki je določen v spletni trgovini.

Pridržujemo si pravico do napak ter sprememb v cenah in besedilu.

 

Odstop od pogodbe in zamenjava artiklov

Skladno z določbo 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (strošek pošiljanja).

Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu bo naše podjetje vrnilo vsa opravljena plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik. Podjetje bo plačilo vrnilo takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 8 dneh po prejemu vrnjenega blaga. Zahtevek se v navedenem roku pošlje na e-naslov zzt@maribor.si.

V kolikor se odločite, da boste kupljeno blago vrnili ali zamenjali, ga pošljete nazaj in poslali vam bomo drug artikel (v primeru menjave). V tem primeru boste morali pokriti strošek pošiljanja pri vračanju pošiljke kot tudi strošek ponovnega pošiljanja novega blaga. Uporabnik ne krije sam stroškov pošiljanja v obe smeri v primerih, ko do zamenjave blaga pride zaradi stvarne napake na strani spletne trgovine. Kadar uporabnik želi zamenjati ali vrniti izdelek, lahko to stori preko katere koli navadne ali hitre pošte na svoje stroške.

 

Stvarna napaka

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam mora hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

Avtorske pravice

Vsa gradiva na spletni strani Stare trte www.staratrta.si so avtorsko zaščitena, zato je njihova uporaba izven spletnega portala dovoljena le pod posebnimi pogoji.

 

Načini plačila

Spletna trgovina Hiše Stare trte omogoča naslednje načine plačila:

s plačilno oziroma kreditno kartico preko platforme Paypal

plačilo po povzetju

 

Kontaktni podatki za podporo uporabnikom

V kolikor boste naleteli pri nakupu na težavo, se lahko obrnete na nas po e-pošti. Naše poslanstvo je zadovoljen kupec, zato bomo storili vse, da bo nakup v spletni trgovini shop.visitmaribor.si prijetna izkušnja.

Pišete nam lahko na e-poštni naslov stara-trta@maribor.si in potrudili se vam bomo odgovoriti v najkrajšem možnem času.

 

CGP

Logotip in vsi drugi elementi celostne grafične podobe Stare trte / Hiše Stare trte so delo avtorjev Studia Tandem. Lastnik materialnih avtorskih pravic nad celostno podobo Stare trte / Hiše Stare trte je Zavod za turizem Maribor. Celostna grafična podoba Stare trte / Hiše Stare trte se lahko uporablja na promocijskih gradivih in izdelkih komercialne narave samo ob predhodnem soglasju Zavoda za turizem Maribor in skladno s pravili. Pri uporabi celostne grafične podobe na internetu  je zaželeno, da se na sliko ali ob njej nastavi povezava do spletne strani Stare trte www.staratrta.si.

 

FOTOGRAFIJE (SLIKE)

Vse fotografije na spletnem portalu so last Zavoda za turizem Maribor ali pa so zanje od turističnih ponudnikov pridobljene pravice za uporabo.

Uporaba fotografij je dovoljena zgolj za osebno uporabo (za ozadja za zaslon, ohranjevalnike zaslona, spletne strani, elektronske dokumente, tiskanje na papir, seminarska dela, šolske namene...). V vseh dokumentih je potrebno navesti spletni naslov, od koder ste fotografijo vzeli (Stara trta, najstarejša trta na svetu: www.staratrta.si) ter dodati avtorja fotografije (ime avtorja se nahaja v imenu vsake fotografije). Pri uporabi fotografij na internetu postavite na strani povezavo na spletno stran www.staratrta.si.

Za uporabo fotografij  v komercialne namene (velja tudi za neprofitne organizacije) predhodno kontaktirajte Zavod za turizem Maribor, da se dogovorite o načinu sodelovanja. Za komercialne namene se šteje vse, kar se ne navezuje na osebno uporabo, torej objava fotografij v publikacijah, na plakatih, v vseh vrstah dokumentov (elektronskih, tiskanih), objava v medijih ...

Prepovedana je vsakršna reprodukcija fotografskega materiala, distribucija ali uporaba fotografij v pridobitne namene (prodaja fotografij tretjim osebam).

Fotografije s spletne strani www.staratrta.si je mogoče dobiti tudi v elektronski različici v višji resoluciji, primerne tudi za tisk.

Za podrobnejše informacije se obrnite na zzt@maribor.si.

 

INTERAKTIVNI ZEMLJEVID

Vsi interaktivni zemljevidi se lahko uporabljajo le v okviru spletne strani www.staratrta.si. Zemljevida ni dovoljeno povezovati z drugimi spletni stranmi, ga kopirati, urejati, predelati, tiskati, ali kakor koli drugače uporabljati brez dovoljenja Zavoda za turizem Maribor.

 

PROSPEKTI IN OSTALE PDF DATOTEKE

Vse elektronske različice prospektov si lahko natisnete na papir. Ob tem je zaželeno, da si PDF datoteke vključite na svoje spletne strani in s tem tudi sami pripomorete k čim večji prepoznavnosti Stare trte, najstarejše trte na svetu. Pri tem ni dovoljeno spreminjati vsebine (besedila ali slikovnega gradiva) in podobe PDF datotek. 

 

*** SPLOŠNI POGOJI UPORABE FOTOGRAFIJ

Prosimo, upoštevajte, da veljajo za uporabo fotografij v lasti Zavoda za turizem Maribor naslednji splošni pogoji uporabe fotografij: 

Ob fotografiji je potrebno navesti:

- logotip s spletnim naslovom 'https://www.visitmaribor.si/si/medijsko-sredisce/celostna-graficna-podoba/' ali vsaj spletni naslov 'https://www.visitmaribor.si/'  //  - logotip Stara trta s spletnim naslovom 'www.staratrta.si' ali vsaj spletni naslov 'www.staratrta.si'

- avtorja fotografije (ime avtorja se nahaja v imenu vsake fotografije);

Prosimo, da nam posredujete izvod izdanega materiala /povezavo na spletno stran, kjer bodo fotografije objavljene. 

V kolikor vam kateri od pogojev predstavlja težavo, nas prosimo kontaktirajte.

Za nadaljnje informacije smo vam na voljo,  

Zavod za turizem Maribor. 

 

  DELI ČLANEK