Z namenom preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom in v skladu s priporočili pristojnih institucij je Hiša Stare trte za obiskovalce sicer zaprta, a za vas ostajamo dosegljivi na elektronskem naslovu stara-trta@maribor.si in telefonski številki 051 335 521. Vljudno vas vabimo tudi k obisku spletne vinoteke in nakupu izdelkov iz naše ponudbe. Svoj nakup lahko po predhodnem dogovoru prevzamete tudi osebno na prevzemnem mestu Hiše Stare trte.

Vinske kraljice

Cilj institucije Vinska kraljica Slovenije je promocija slovenskih vin, vinogradništva in slovenskih vinorodnih dežel.

Vinska kraljica Slovenije v domovini in svetu predstavlja slovenska vina, turizem in kulturno dediščino. Širi kulturo pridelovanja, negovanja in kulturnega uživanja vina.

Vinsko kraljico Slovenije vsako leto izbere posebna komisija na osnovi javnega natečaja. Za laskavi naziv se lahko potegujejo dekleta, ki dokažejo dobro splošno znanje, poznavanje vinogradništva in vinarstva v Sloveniji ter znanje pri ponujanju in postrežbi vina. Znati morajo suvereno javno nastopati v slovenskem in enem izmed tujih jezikov.

Institucijo vinske kraljice že vrsto let uspešno vodi Pomurski sejem iz Gornje Radgone, ki tudi po svojem poslovnem predmetu spada med najbolj zveste negovalce in spodbujevalce slovenske vinske kulture.

  DELI ČLANEK