DEU ENG SLO 3D Ogled Hiše Stare trte
Z namenom preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom in v skladu s priporočili pristojnih institucij je Hiša Stare trte vključno od sobote 24. 10. 2020 do preklica zaprta.

Mariborska vinska kraljica

Njeno življenjsko zgodbo prepletajo vitice vinskih zgodb. Ona pa širi glas o edinstvenem zakladu, izjemnih vinih, pa tudi preudarnem uživanju. Vam lahko ponudi kraljičino vino?

Častna funkcija

Mariborska vinska kraljica je ambasadorka najstarejše trte na svetu, vinarjev mariborskega vinorodnega podokoliša ter bogate tradicije in kulture štajerskega vinogradništva. Je dekle, katere življenjsko zgodbo prepletajo vitice vinskih zgodb – bodisi tiste iz domačega vinograda ali pa takšne, ki so se izpisale v študijskih klopeh. Njeno poslanstvo je širjenje glasu o edinstvenem zakladu v starem mestnem jedru Maribora in izjemnih vinih lokalnih pridelovalcev ter v vsakem trenutku tudi promocija odgovornega, preudarnega uživanja žlahtne kapljice. Funkcija Mariborske vinske kraljice je častna funkcija. Izbor poteka vsaki dve leti, kronanje kraljice pa je eden od vrhuncev Svečane trgatve Stare trte. Vsaka Mariborska vinska kraljica izbere in predstavlja svoje kraljičino vino.   

Uspešna vinogradniška zgodba

Ana Protner prihaja iz vinogradniške vasice Vodole, kjer se družina ukvarja z vinogradništvom. Njihovo ime - Vino Joaness- je poznano širši Sloveniji, pa tudi v tujini saj se družina redno udeležuje vinskih sejmov in tekmovanj doma in v tujini. 

»Kraljevsko« poslanstvo

Ana se zaveda, da naziv prestavlja precejšnjo odgovornost, saj jo v dveh letih, kolikor traja njen mandat, čakajo številne obveznosti, prireditve in predstavitve po Sloveniji in tudi na tujem. Veseli se spoznavanja raznolikih vinorodnih dežel ter navezovanja novih poznanstev in tkanja prijateljskih vezi. Na druženjih si bo tudi sama z veseljem privoščila kozarec odličnega vina.


DELI ČLANEK

DOGODKI V HIŠI STARE TRTE

Edinstvena kulisa Stare trte in izjemen ambient njene Hiše za nepozabna doživetja.