Z namenom preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom in v skladu s priporočili pristojnih institucij je Hiša Stare trte za obiskovalce sicer zaprta, a za vas ostajamo dosegljivi na elektronskem naslovu stara-trta@maribor.si in telefonski številki 051 335 521. Vljudno vas vabimo tudi k obisku spletne vinoteke in nakupu izdelkov iz naše ponudbe. Svoj nakup lahko po predhodnem dogovoru prevzamete tudi osebno na prevzemnem mestu Hiše Stare trte.

Degustacije

Odličen nabor zgolj najboljših vin zgolj najboljših lokalnih vinarjev seveda zahteva tudi ustrezno odličen pristop k predstavitvi in postrežbi vin. V Hiši Stare trte vam zagotavljamo vrhunsko vinsko pokušino.

Degustacije v Hiši Stare trte

V Hiši Stare trte vam z vini, podatki in zgodbami strežemo strokovno podkovano osebje. Tudi zato je marsikateremu gostu prav degustacija v vinoteki vrhunec obiska Hiše Stare trte.

Ne le piti - vino doživeti!

Ko vam strežemo z izjemnim naborom odličnih vin, vam postrežemo tudi z informacijami. Pojasnimo vam značilnosti lokalnih vin, govorimo o zanimivostih posebnih trgatev, prišepnemo vam drobne in velike vinske skrivnosti, poučimo pa vas lahko tudi o zakonitostih alkoholne fermentacije, o skrivnostih kombiniranja hrane in vina in še marsičem. Seveda ne podajamo zgolj golih dejstev, pripovedujemo vam zgodbe naših vin in vinarjev. Predstavitev obogatimo tudi s svojimi osebnimi izkušnjami. Tako postane okušanje vina bogato vinsko doživetje.

Kakšen je videz, vonj, okus? – In zakaj?

Poznavalec med pokušino pojasnjuje lastnosti vina:

Vinski poznavalec dopolni razlago s podatki o sestavi tal in legi vinograda, iz katerega izhaja degustirano vino, kar vam pomaga razumeti, kako okolje vpliva na vino. Tudi kvasovke, ki odigrajo pomembno vlogo pri strukturi organoleptičnih zaznav v vinu, so del razlage. Gostom pomagamo razumeti vpliv lesenih ali nerjavečih sodov na vino, pojasniti razloge za hlajenje mošta med fermentacijo in uporabo inertnih plinov, razliko med običajno in posebnimi trgatvami, kako nastane ledeno vino… Svetujemo tudi o možnostih kombiniranja hrane in vina, pogosto pomagamo pri izboru vina, ki se dobro poda k večini jedi.

Prav tako se vam z nasveti posvetimo tudi ob nakupu vin za domov.

Mariborska vinska pot

Mariborska vinska pot vas popelje po vinotekah v središču Maribora, kjer se boste lahko pobližje spoznali z izvrstnimi štajerskimi vini in njihovimi pridelovalci, pri čemer vas bo spremljala odlična lokalna kulinarika. Več o Mariborski vinski poti.  

Rezerviraj degustacijo Ponudba
GALERIJA