DEU ENG SLO 3D Ogled Hiše Stare trte

Vodeni ogledi

Že res, da je že sam pogled na najstarejšo trto na svetu veličasten, a enostavno se vam res splača vzeti čas in stopiti tudi v Hišo Stare trte. In že res, da si jo lahko ogledate tudi sami, vendar vam lahko zaposleni v Hiši, ki smo vinski strokovnjaki in hkrati dihamo s Trto vsak dan, povemo toliko zanimivosti, da bi bilo res škoda nas ne izkoristiti.

Voden ogled Hiše Stare trte

Zakaj na voden ogled?

Daleč v preteklost segajoča zgodba najstarejše trte na svetu prav nikogar ne pusti ravnodušnega. Razkrili vam bomo tudi podrobnosti in skrivnosti ugotavljanja starosti najstarejše trte sveta. S ponosom vam bomo pokazali potrdilo Guinnessove knjige rekordov, ki izpričuje, da je lepotica pred Hišo Stare trte zares najstarejša na svetu.

Življenjska zgodba Nadvojvode Janeza osvetli njegove velike zasluge za razvoj vinarstva na Štajerskem. Kratek film v sobi Nadvojvode Janeza pa slikovito predstavi Maribor z okolico v vseh letnih časih.

Zgodbe o vinskih kraljicah, njihovi vlogi in postopku izbora so privlačne tudi za tiste, ki se nimajo namena potegovati za ta laskavi naziv.  Po tleh Hiše Stare trte se vije največji talni mozaik v Sloveniji, ki vsebuje številne simbole - lahko jih skupaj razvozljamo. Anekdote in legende spremenijo podajanje podatkov  v poučno in sproščeno izkušnjo.

Postrežemo vam tudi z značilnostmi vinorodnih dežel Slovenije. In še mnogo več lahko izveste, če se odločite za voden ogled  Hiše Stare trte.

CENIK VODENEGA OGLEDA PO HIŠI STARE TRTE:

Če se po vodenju odločite še za vinsko degustacijo, pa lahko novo pridobljeno znanje o značilnostih podravskih vin preizkusite tudi v praksi.

Vodeni ogledi mesta

Mariborsko mestno jedro je posuto z vinskimi in vinogradniškimi detajli. Ljubiteljem vina in vinogradništva svetujemo tovrstno spoznavanje mesta v družbi izkušenega, specializiranega  vodnika – da ne spregledate zanimivosti in da vam ne uidejo zanimive vinske in grozdne zgodbe.

Hkrati vam priporočamo, da se tudi med samostojnim pohajanjem po mestu ustavite na kozarček - pravzaprav 9 vzorcev - na Mariborski (mestni!) vinski poti.

Zaključek v Hiši Stare trte

Sommelierji v Hiši Stare trte ga bodo z veseljem dopolnili tudi s strokovnimi vinskimi razlagami in vas povabili, da si za konec morda privoščite še pokušino katerega izmed lokalnih vin bogato založene vinoteke.


DELI ČLANEK

DOGODKI V HIŠI STARE TRTE

Edinstvena kulisa Stare trte in izjemen ambient njene Hiše za nepozabna doživetja.