DEU ENG SLO 3D Ogled Hiše Stare trte
Z namenom preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom in v skladu s priporočili pristojnih institucij je Hiša Stare trte za obiskovalce sicer zaprta, a za vas ostajamo dosegljivi na elektronskem naslovu stara-trta@maribor.si
in telefonski številki 051 335 521.

Vljudno vas vabimo k obisku spletne vinoteke ter nakupu izdelkov in daril iz naše ponudbe.

Vinski oddih

Obiščite najstarejšo trto na svetu, obiščite srednjeveško mestno jedro Maribora, obiščite butično vinsko destinacijo Maribor – Pohorje.

Obiščite najstarejšo trto na svetu, edinstveno svetovno vinsko zakladnico.

Obiščite srednjeveško jedro Maribora, mesta, v katerem raste najstarejša trta na svetu. Maribor je resda drugo največje mesto v Sloveniji, a vzdušje v njem je nekaj čisto posebnega, saj je čudovito vgnezdeno v objem vinorodnih gričev in Pohorja, poraslega ne le z gozdovi temveč prav tako s trto!

Obiščite butično vinsko destinacijo Maribor – Pohorje, ki je dovolj majhna, da jo lahko enostavno raziščete, a hkrati izredno raznolika. Razteza se iz mesta Maribor preko mestnih vinskih gričev, na jug čez podpohorske vinograde in vse do najstarejšega slovenskega mesta Ptuj ter na sever vse do meje, kjer se stika z znamenito avstrijsko Južnoštajersko vinsko cesto. Spoznajte uspešnice domačih vinarjev in vrhunskih kulinaričnih mojstrov. Pojdite v družbo gostoljubnih Štajercev, ki vas bomo povabili medse, posedli za svojo mizo in vam postregli s pridelki izpod svojih rok. Odkrivajte razigrane vinske ceste Maribora in Štajerske, kjer se boste ob izjemni žlahtni kapljici in kulinaričnih dogodivščinah naužili tudi svežega zraka, sončnih žarkov in ter izjemnih razgledov. Lahko se prevažate z avtomobilom, tudi s taksijem; morda raje sedete na kolo, na voljo so tudi takšna z električno 'pomočjo'; morda zajahate konja; zelo prijetno pa je pohajati po čudovitih kotičkih našega 'vinskega butika' tudi peš. Vabljeni na svoj popolni oddih v turistično destinacijo Maribor - Pohorje!


DELI ČLANEK

DOGODKI V HIŠI STARE TRTE

Edinstvena kulisa Stare trte in izjemen ambient njene Hiše za nepozabna doživetja.