Z namenom preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom in v skladu s priporočili pristojnih institucij je Hiša Stare trte za obiskovalce sicer zaprta, a za vas ostajamo dosegljivi na elektronskem naslovu stara-trta@maribor.si in telefonski številki 051 335 521. Vljudno vas vabimo tudi k obisku spletne vinoteke in nakupu izdelkov iz naše ponudbe. Svoj nakup lahko po predhodnem dogovoru prevzamete tudi osebno na prevzemnem mestu Hiše Stare trte.

Hiša Stare trte

Hiša Stare trte je stara srednjeveška hiša, na pročelju katere raste najstarejša trta na svetu. Locirana v starem mestnem jedru ob reki Dravi je obsijana s soncem, kar dobro dene tako Trti kot obiskovalcem. Vstop vanjo vas vodi v bogat vinski svet, tudi do zgodb o trdoživosti najstarejše trte na svetu.

Pa še opozorilo: naj vas velikost Hiše ne zavede - ni velikih razsežnosti, a odprtim čutom ponuja veliko!

Doživeti Hišo Stare trte 

Hiša je prostor, namenjen vsem obiskovalcem častitljive dame Stare trte - k obisku pa povabimo prav vse obiskovalce našega mesta, saj Trto v Mariboru pač moraš videti in njeno Hišo doživeti. Hiša je posebej vabljiva za ljubitelje žlahtne kapljice in vse, ki ste povezani z negovanjem vinske trte, pridelavo vina in ohranjanjem izjemne štajerske vinogradniške dediščine – pa naj si bo profesionalno ali zgolj ljubiteljsko.

Majhen center za obiskovalce z veliko ponudbo

  DELI ČLANEK