Z namenom preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom in v skladu s priporočili pristojnih institucij je Hiša Stare trte za obiskovalce sicer zaprta, a za vas ostajamo dosegljivi na elektronskem naslovu stara-trta@maribor.si in telefonski številki 051 335 521. Vljudno vas vabimo tudi k obisku spletne vinoteke in nakupu izdelkov iz naše ponudbe. Svoj nakup lahko po predhodnem dogovoru prevzamete tudi osebno na prevzemnem mestu Hiše Stare trte.

Festival Stare trte

Poklon Stari trti, najstarejši trti na svetu

Festival Stare trte 2022

Pridružite se nam na vinskem, kulinaričnem in kulturnem poklonu častitljivi dami z mariborskega Lenta!
Vse do svečane trgatve 450-letne Guinnessove rekorderke bomo v Mariboru slavili simbol slovenske žlahtne kapljice ter priredili številne dogodke, na katerih (se) bomo spoznavali, pokušali, družili, veselili in nazdravljali.
Vabljeni na tržnice lokalnih pridelkov in izdelkov, vino-kulinarične večere  koncerti in številna doživetja Maribora in okolice!

Festival Stare trte je vinski, kulinarični in kulturni poklon najstarejši trti na svetu, ki raste na mariborskem Lentu. Trti, ki nas – Mariborčane, Štajerce in Slovence – navdaja s ponosom, našim obiskovalcem pa razgrne tančico skrivnosti o izjemno bogati vinogradniški tradiciji ter uspešnih zgodbah štajerskih vinarjev.
V štajerski prestolnici slavimo simbol slovenske žlahtne kapljice in trdoživosti ter prirejamo številne dogodke, na katerih (se) spoznavamo, pokušamo, družimo, veselimo in nazdravljamo. Lepo vabljeni v našo sredino tudi vi!

Vrhunski vinski festival
Na Festivalu Stare trte boste imeli priložnost spoznati najboljše štajerske in slovenske vinarje. Vabljeni v hram slovenske vinogradniške tradicije in kulture, Hišo Stare trte, na tematske vinsko-kulinarične večere ali na festivalske stojnice, kjer boste lahko ob zabavnem programu pokušali odlično žlahtno kapljico lokalnih pridelovalcev. Vinoljubi, ne prezrite Mariborske vinske poti, ki vas bo popeljala po mestnem jedru in na kateri se boste spoznali z izvrstnimi štajerskimi vini.

Kulinarični užitki
Festival Stare trte je popolno doživetje tako za ljubitelje pristnih, tradicionalnih dobrot kot tudi za ta prave gurmane. Poskusite vrhunska vina slovenske Štajerske na Mariborski vinski poti po mestu ali odlično štajersko kulinariko na Mariborski kulinarični poti. Za vrvež na mestnih ulicah in trgih pa skrbijo sirarji in čebelarji, praznik ekoloških kmetij, kuhanje v kotličih in druga kulinarična ponudba festivalskih stojnic.

Festival bo predvideno trajal od 29. 9. 2022 do 2. 10. 2022.
  DELI ČLANEK