Z namenom preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom in v skladu s priporočili pristojnih institucij je Hiša Stare trte za obiskovalce sicer zaprta, a za vas ostajamo dosegljivi na elektronskem naslovu stara-trta@maribor.si in telefonski številki 051 335 521. Vljudno vas vabimo tudi k obisku spletne vinoteke in nakupu izdelkov iz naše ponudbe. Svoj nakup lahko po predhodnem dogovoru prevzamete tudi osebno na prevzemnem mestu Hiše Stare trte.

Rez Stare trte

Tradicija, strokovnost, prijateljstvo.

42. Rez Stare trte, najstarejše trte na svetu

Tradicija, strokovnost, prijateljstvo. Obrezovanje trte je najpomembnejše strokovno opravilo v vinogradu, saj sta od njega močno odvisna rast in pridelek. Hkrati je  Rez Stare trte tudi pomemben protokolarni dogodek, saj ob tej priložnosti mesto Maribor poklanja Trtine cepiče izbranim prijateljskim mestom in občinam z vsega sveta.

Prejemniki cepičev 2021

Potomke Stare trte poganjajo korenine že po vsem svetu. Njene cepiče vsako leto prejmejo v dar izbrani prejemniki od blizu in daleč. 

Letošnji prejemniki so Občina Nazarje in Vinogradniško-sadjarsko turistično društvo Debeli hrib ter Enogastronomsko društvo Madeira, Portugalska.

  DELI ČLANEK