Z namenom preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom in v skladu s priporočili pristojnih institucij je Hiša Stare trte vključno od sobote 24. 10. 2020 do preklica zaprta.

Doživetja Stare trte

Tak zaklad svetovne vinske kulture, kronan za povrh še z Guinnessovo listino pač moraš videti! Pa če si vinoljub, naravoljub, kulturoljub ali kakršenkoli 'ljub' že. Že to, da raste najstarejša trta na svetu v samem srednjeveškem jedru Maribora, drugega največjega slovenskega mesta, je neverjetna reč.

Obiskovalce pa ob tem očarata predvsem trdoživost Stare trte in njena veličina. Ne velikost, temveč veličina! - Morda smo preskromni, pravzaprav navduši tudi njena velikost, ko v bujno listje odeta razteza veje daleč po pročelju svoje Hiše.

Sledite ji v Hišo Stare trte

Častitljiva dama se na obrežju reke Drave nastavlja soncu in prijazno pozdravlja mimoidoče. Če je ne boste opazovali le od zunaj, temveč ji sledili tudi v njeno Hišo, vam bo izdala številne skrivnosti. Pripovedovala vam bo - o sebi in o štajerski in slovenski vinogradniški dediščini. Zaupala vam bo uspešne zgodbe lokalnih vinarjev. Pa ne le v besedi in sliki, vinsko kapljico boste lahko v tem čudovitem ambientu tudi bogato okušali - in prav to je še ena reč, ki obiskovalca ne pusti ravnodušnega! Trta vas bo povabila, da se vrnete še kdaj: po nova znanja, na kozarec, kozarce v dobri družbi, po dragocen spomin, po steklenico najljubšega, na dogodek in še kaj.

  DELI ČLANEK