Z namenom preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom in v skladu s priporočili pristojnih institucij je Hiša Stare trte za obiskovalce sicer zaprta, a za vas ostajamo dosegljivi na elektronskem naslovu stara-trta@maribor.si in telefonski številki 051 335 521. Vljudno vas vabimo tudi k obisku spletne vinoteke in nakupu izdelkov iz naše ponudbe. Svoj nakup lahko po predhodnem dogovoru prevzamete tudi osebno na prevzemnem mestu Hiše Stare trte.

Doživetja Stare trte

Tak zaklad svetovne vinske kulture, kronan za povrh še z Guinnessovo listino pač moraš videti! Pa če si vinoljub, naravoljub, kulturoljub ali kakršenkoli 'ljub' že. Že to, da raste najstarejša trta na svetu v samem srednjeveškem jedru Maribora, drugega največjega slovenskega mesta, je neverjetna reč.

Obiskovalce pa ob tem očarata predvsem trdoživost Stare trte in njena veličina. Ne velikost, temveč veličina! - Morda smo preskromni, pravzaprav navduši tudi njena velikost, ko v bujno listje odeta razteza veje daleč po pročelju svoje Hiše.

Sledite ji v Hišo Stare trte

Častitljiva dama se na obrežju reke Drave nastavlja soncu in prijazno pozdravlja mimoidoče. Če je ne boste opazovali le od zunaj, temveč ji sledili tudi v njeno Hišo, vam bo izdala številne skrivnosti. Pripovedovala vam bo - o sebi in o štajerski in slovenski vinogradniški dediščini. Zaupala vam bo uspešne zgodbe lokalnih vinarjev. Pa ne le v besedi in sliki, vinsko kapljico boste lahko v tem čudovitem ambientu tudi bogato okušali - in prav to je še ena reč, ki obiskovalca ne pusti ravnodušnega! Trta vas bo povabila, da se vrnete še kdaj: po nova znanja, na kozarec, kozarce v dobri družbi, po dragocen spomin, po steklenico najljubšega, na dogodek in še kaj.

  DELI ČLANEK